decembrie 17, 2022

Radiatoare

In afara de cazan, radiatoarele sunt probabil cele mai importante elemente al sistemului de incalzire. Nu cu mult timp in urma, casele erau incalzite de acelasi tip de tevi-„acordeon”, iar astazi producatorii ofera mai multe optiuni pentru radiatoare, potrivite diferitelor tipuri de spatii.

Sarcina de baza a radiatorului este de a transfera caldura din lichidul care circula in sistem in mediul inconjurator – camera.

Eficienta depinde de mai multi factori, printre care:

  • distanta de la cazan la camera care trebuie incalzita;
  • temperatura lichidului in sistem;
  • grosimea peretilor radiatorului. Cu cat peretele radiatorului este mai gros, cu atat emite mai multa caldura.

Tipuri de radiatoare

Indiferent de tipul radiatorului pe care il alegeti, principalul este ca face fata sarcinii sale principale — de a incalzi camera in care este amplasat. Exista urmatoarele tipuri de radiatoare:

  1. Sectionate, care includ cateva sectii conectate intre ele. Cu cat sunt mai multe sectiuni in radiator, cu atat mai multa caldura va fi transferata in mediu. Cele sectionate includ, de asemenea, radiatoare din fonta cu pereti grosi, care sunt familiare tuturor. Radiatoarele sectionate moderne sunt fabricate din aluminiu. Sunt mai usoare, degaja bine caldura, dar nu pot rezista la supratensiuni in sistem, asa ca sunt folosite doar in case private.
  2. Sunt fabricate din otel, se incalzesc rapid, degaja bine caldura. Radiatoarele din otel nu necesita mult lichid, dar sunt sensibile la calitatea apei. Radiatoarele din otel rezista bine la caderi de presiune, astfel incat pot fi utilizate in apartamente.
  3. Radiatoarele tip panou sunt montate din doua foi sudate impreuna, in interiorul carora sunt plasate placi de relief. Panourile pot fi potrivite cu aproape orice dimensiune a camerei, degaja bine caldura si sunt potrivite pentru case private.
  4. Radiatoarele din placi este o constructie din tevi dispuse orizontal cu placi sudate pe ele. Sunt mai potrivite pentru spatii nerezidentiale, de exemplu, intr-un garaj, coridor, birou.

O gama larga de radiatoare pentru incalzirea locuintei este prezentata in magazinul online de echipamente pentru incalzire si instalatii sanitare Termolux.md livram echipamente in Balti si nordul Moldovei.

ПоделитьсяVerificati disponibilitatea produsului si pretul acestuia la operatorul nostru +373 793 581 66